close

Handlekurv

close

Fraktmetoder

Swix Lovlia Sverrehjornevik 11448 Jpg 2

Trinser finnes i ulike modeller og størrelser. Hva som passer ditt behov vil være avhengig av hva slags underlag du du skal benytte trinsene på. Har du staver med Swix Triac® Basket System (TBS) kan du ha flere trinser som du enkelt bytter avhengig av snøforholdene.

Swix Triac® Basket System – TBS

TBS er et patentert utskiftbart trinsesystem som gjør det mulig å bytte trinse i løpet av noen få sekunder. Systemet krever ikke bruk av lim og gjør det derfor veldig enkelt for utøveren å tilpasse seg ulike snøforhold. TBS trinser kjennetegnes ved at de øverst på trinsen har en mutter som kan løsnes fra selve trinsen. Når man skal skifte trinse bare løsner man mutteren, bytter trinser og strammer igjen mutteren. Dette gjør at du kan optimalisere skiopplevelsen og responsen fra underlaget bare ved enkle grep.

I tillegg til trinser for forskjellige snøforhold har vi også Carbon roller for rulleski. TBS systemet gjør det enkelt å skifte trinse når man er ute på rulleski.Vi anbefaler deg derfor å ta med seg en ekstra trinse på rulleskituren. Skulle du være uheldig å ødelegge piggen har du iløpet av 30 sekunder ny pigg og kan fortsette treningsøkten.

Her kan du se hvor enkelt det er å bytte en TBS trinse:

Preparerte løyper

Hvis du i hovedsak går i preparerte løyper, anbefales det å bruke staver med små trinser. Disse er lette og gir den beste pendelen samtidig som de gir godt feste mot underlaget. Det finnes flere modeller av små trinser med ulike egenskaper avhengig av hvor hardt underlag er. Er løypene harde og isete kan man benytte den minste trinsen som da også gir den beste pendelen. Går man derimot i oppgåtte og løse løyper anbefales den største av disse trinsene. Den gir den beste bæreevnen, men pendelen vil oppleves tyngre med denne enn den minste trinsen.

Løse spor eller utenfor preparerte løyper

Går du i løse spor og av og til utenfor løypene anbefaler vi store trinser som gir god bæreevne på ulike underlag. Disse trinsene veier mer og dette vil derfor påvirke pendelen på staven. Turtrinsen Basket Touring 99 er å anbefale dersom du går i veldig løse spor eller utenfor sporene. Den er større og gir dårligere pendel enn '97 racingtrinsene som kan være ett godt valg dersom du ikke trenger den største turtrinsen.

Upreparerte løyper/ løssnø

Skal du bruke stavene stort sett i upreparerte løyper, løssnø og turer hvor underlaget skifter ofte, anbefaler vi lærtrinser. Disse trinsene har desidert best bæreevne på alle underlag, fra dypsnø til råtten snø og bristende skare. Som regel anbefales ikke slike trinser til preparerte løyper, men lærtrinsen vil fungere også i disse.