close

Handlekurv

close

Fraktmetoder

Tca80A97

Hvilket rør passer best ditt behov?

Valg av ideelt rør avhenger av type kjøring. De viktigste egenskapene for et rør til alpin- staver er stivhet, vekt og slagfasthet.


De letteste rørene lages i 100 % karbonfiber. Ulempen med rør laget av ekstremt lette komposittmaterialer, er at de lett blir skadet av skikanter og slag fra portene. Det er derfor ikke mulig å lage superlette rør til alpinstaver til konkurransekjøring.

Derfor anbefaler vi Swix IPM- modeller, for eksempel DHC, SGC og Mach til dette. Disse rørene er spesiallaget for å kunne tre e portene og vil tåle den ekstreme behandlingen fra racing.

Ved å erstatte noe av karbon fibret med glass ber, økes slagfastheten dramatisk, men også vekten. Alle de andre stavene i det nye sortimentet har rør med høy ytelse og holdbarhet for all alpinkjøring.

Når andelen glassfiber i et komposittrør passerer 60 %, blir vekten så høy at aluminium blir et bedre alternativ. Aluminium er stivere, lettere og mer holdbart sammenlignet med komposittstaver med høy andel av glass fiber. Legeringen 7075 brukes til racing aluminiumsstaver og TI7. Denne legeringen går gjennom en spesiell herdeprosess som gir større styrke enn legeringen 5086.


RACING

Dette er stavene som World Cup løpere vil ha.

Her er det ikke inngått kompromisser verken på materialvalg eller teknologi. Swix er fortsatt den eneste stavprodusenten i verden som bruker denne teknologien som gjør oss i stand til å lage bøyde staver og staver med komplekse geometrier i kompositt.

Marginene på din side med Swix IPM!

Hvilken trinse passer best ditt behov?

Hvis du vanligvis kjører i preparerte løyper, anbefales det å bruke staver med små trinser. Disse er lette og gir den beste pendelen samtidig som de gir godt feste mot underlaget. Ulempen er at små trinser går lett igjennom i løse spor, så er du ute etter opplevelser o piste, må du velge større trinser eller kunne bytte trinser. Swix Saturn trinsesystem er en utmerket løsning for kjøring i og utenfor preparerte løyper. Du kan ha puddersnøtrinsen i lommen og trenger du den, kan du sette den på i løpet av sekunder.

For racing er det forskjellige trinser til de forskjellige disiplinene. Spesiell DH/SG trin- se i tillegg til ekstrem slalåmtrinse. Sonic trinsesystem er et utskiftbart

Trinsesystem med trinser i tre forskjellige størrelser som dekker alle snøforhold fra preparerte bakker til dyp puddersnø.

RDTRPIB Swix Sonic trinse for kjøring i preparerte løyper. RDTR50NE Standardtrinse. RDTR70 Saturn trinsesystem, to funksjoner i en trinse.

RDTR40NE Utfor-/Super G-trinse. RDTR10NE Slalåmtrinse.

Hvilken type håndtak og stropp skal jeg velge?

Valg av håndtak er først og fremst et spørsmål om komfort. Et mykt håndtak føles bedre enn et en-komponent plast- håndtak.

DD3 og DD4 er to-komponent håndtak som gir både en myk følelse og komfort. DD4 passer til en aggressiv kjørestil og slalåmkjøring, mens DD3 har en mindre plattform til hånden for et mer avslappet grep.

DD5 håndtaket er utviklet for å dekke en bred gruppe av skikjørere og har en veldig god ergonomisk utforming.

DD6 håndtaket er utviklet for maksimal komfort med store og myke grepområder. SD 2010 er et en- komponent håndtak. Ikke fullt så mykt som DD3, DD4, DD5 og DD6, men med samme gode ergonomiske design. DS 2000 er et en-komponent håndtak spesielt for utfor og super G.

Nesten alle modellene i Swixsortimentet har de patenterte egenskapene Add Tab og Anti Dropping som holder staven på plass i hån- den, selv om du mister grepet om håndtaket under kjøring. For en løper er det kritisk å miste grepet under en slalåmkonkurranse og bruke tid på å nne det igjen.

Sonic håndtaket er et innovativt system som vi nå har valgt å bruke på flere av våre alpinstaver. De viktigste fordelene med dette systemet er:

• Festesystemet for stroppen gjør det enkelt å justere og byte stropper (patentsøkt).

• Flerfunksjons håndtak – skiskrape og krok for utløsing av techbindinger.

• Stroppen har justerbar polstring for ekstra komfort i tillegg til enkel og rask justering.

• Håndtaket er prolert for å gi et mere avslappet og komfortabelt grep.

MEDIEVAL+ SERIEN

Medieval komposittstaver for dedikerte alpinister. Stive rør og fremragende slagfasthet kombinert med lav vekt og god pendel gjør at disse stavene passer til mange slags typer kjøring.

• Vekten på røret er 91 gr/meter

• Høy stivhet og styrke.

• God pendel.

• Sonic håndtak med alle dets funksjoner og fordeler.

• Sonic stropp med enkel stroppejustering. Stavene er også utstyrt med den utskiftbare «piste»-trinsen.